Maska za lase

Zakaj je maska za lase tako koristna za vaše lase? Če si redno barvate lase je potrebna dodatna oskrba, ki ohranja njihovo prožnost in strukturo. In tudi če jih ne barvate je maska za lase zelo priporočena za uporabo, saj vsebuje številne koristne hranljive snovi, ki oživijo suhe in poškodovane lase ter pridodajo lesk in volumen. Zmanjšajo tudi cepljenje lasnih konic ter lomljenje las.

V spodnji galeriji slik si lahko pogledate nekaj zgledov sestavin in izdelkov mask za lase.

Maska za lase neguje od zunaj in od znotraj. Na lasni površini kreira tanko zaščitno prevleko ter nežno zgladi luskasto povrhnjico. Lasje tako postanejo mehki, sijoči in voljni.

1. Maska za vse vrste las

Različne vrste las imajo različne potrebe, zato so maske uvrščene v razrede glede na specifičnost zahtev. Naprimer suhi lasje zahtevajo več vlažnosti, zato bi bila primerna maska z dodatkom kokosa ali pa z ekstraktom brusnice. Lomljivi in krhli lasje, pri katerih pa je potrebno pogosto cepljenje konic pa je dobra izbira maska za lase, ki vsebuje olje makadamije ali pa arganovo olje.

2. Maska za tiste z malo časa

Maska za lase mora običajno ostati na laseh vsaj 20 min, vendar so možne tudi druge rešitve. Če se vam pogosto mudi, vam svetujemo, da se odločite za masko s takojšnjim učinkom. Vzela vam bo največ 3 min časa in nato jo boste  morali samo še izprati.

3. Maska ki varuje barvo las

Maska za lase, ki dobro varuje barvo las je naprimer maska z dodatkom mareličnega olja in pantenola. Funkcionira kot zaščitna prevleka, ki obda lase na tak način da se pigmenti barv ne izperejo. Zelo pomembno je da vsebuje tudi UV zaščito.