Nega las

Za sijoče in zdrave lase je osnova pravilna nega las. Pri izbiri primernega šampona igra ključno vlogo trenutno stanje vaših las ter njihova struktura in kakovost. Bodite prilagodljivi, saj se stanje las sčasoma zaradi raznih psiholoških dejavnikov in okoliških vplivov spreminja tako kot se spreminja stanje kože. Bolj mastni lasje lahko tako postanejo zdravi, zdravi lasje pa se lahko nepričakovano stanjšajo in tako postanejo bolj občutljivi.

Na spodnji slikah imate prikazanih nekaj zgledov šamponov ter postopke negovanja las.

1. Nega las brez sijaja

Sijaj oziroma lesk je eden najpomembnejših meril za zdrave lase. V večini primerov so lasje žal brez leska, še posebej če je luskast sloj poškodovan zaradi grobega in pogostega krtačenja, sušenja in uporabe ostalih pripomočkov za modno oblikovanje las. Zato obstajajo specifični šamponi, ki poškodovano strukturo las zgladijo z oljem iz koščic marelic, z bisernim izvlečkom ali pa s svilnatimi proteini.

2. Nega las s tankimi konicami

Če so lasje tanki, delujejo kot da so brez energije in življenja. V takem primeru je priporočena uporaba šamponov s kolagenom  in drugimi koristnimi snovmi, kot je naprimer koencim Q10, ki bodo poživile vaše lase in jih obdale z zaščitno plastjo.

3. Nega las s poškodbo

Za poškodovanimi lasmi oziroma slamnatimi lahko stoji veliko vzrokov. V največ primerih jim primanjkuje vlažnosti, zaradi neustrezne nege ali pretiranega sušenja s sušilcem. Pri izbiri ustreznega šampona je treba paziti na to, da je usklajen z vašo vrsto las. Tako je potrebno na primer za tanke lase izbrati tako formulo, ki vsebuje sestavine kot so aloe vera, jogurt, pšenične proteine in pantenolo, katere bojo povrnile vlažnost lasem.

4. Nega las in oblikovanje neukrotljivih kodrov

Naravni kodri so velikokrat zelo neukrotljivi in redkokdaj visijo tako, kot bi si želeli. Za lepo oblikovane kodre poskrbi šampon, ki vsebuje olje iz mareličnih koščic ali jojobinevo olje, ki lase sijajno zgladi. Takšen šampon pogosto vsebuje tudi glicerin ali pantenol, ki lasem pridoda vlažnost, saj kodrasti lasje veljajo za zelo suhe.