Permanentni make up

Permanentni make up je metoda v kozmetiki, pri kateri se s tanko iglo na površinskem sloju kože nanese drobne pigmente. Sintetični ali naravni pigmenti so prestali laboratorijske teste tako da ne bi smeli povzročati alergij ali kakšnih drugih reakcij. Permanentni make up se uporablja za očesne obrobe, ustnice ter obrvi. Zelo pride prav v situacijah, kadar izgubimo svoje obrvi, želimo skriti razne kožne nepravilnosti ter za lepotne korekcije ustnic.

Postopek je skorajda neboleč, traja pa okoli ene ure. Običajno se pojavi rdečica, ki pa izgine najkasneje po enem mesecu. Da bi se izognili morebitnim okužbam je potrebno pordeli predel kože redno razkuževati.

Permanentni make up za obrvi in oči

Za ženske z redkimi obrvmi, solznimi očmi ali pogostimi alergijami na makeup je permanentni makeup za obrvi in oči idealna rešitev. Saj običajno vsakdanje ličenje zahteva precej časa, pa tudi rezultati niso vedno dobri.

Permanentni make up za ustnice

Permanentni makeup za ustnice vas reši vsakodnevnega nanosa šminke. Z njim izboljšamo barvo ustnic in obliko in tako vaše ustnice dobijo zdrav in naraven izgled. Pred polnenjem oziroma izdelavo obrob za ustnice je priporočena enotedenska preventivna kura s tableti proti herpesu.

Permanentni make up in obstojnost

Obstojnost je pogojena večinoma od hitrosti obnavljanja kože posameznika. Kajti z luščenjem kože bodo zraven izginili tudi vsi barvni pigmenti. Permanentni makeup zdrži do 3 leta, zato je priporočeno da je ta čimbolj naraven in nežen. Najpomembnejše pa je da ni škodljiv za zdravje in da učinkovito izpolnjuje svoj namen.