Šampon proti izpadanju las

Popolnoma normalno je, da dnevno izgubimo okoli 40 do 80 las. Drugačna situacija pa je ko se zjutraj zbudimo ter na krtači ali vzglavniku opazimo cel šop las. Če nam izpadajo lasje je treba ostati miren in poiskati rešitve proti izpadanju las. Po določenem času nekateri lasje izpadejo in zrastejo novi.

To je naraven proces, povezan z raznimi stopnjami rasti las. V primeru če se poruši naravno ravnovesje, lahko to pripelje do povečane izgube las. Vzroki za izpadanje las so tesno povezani s hormoni, dednostjo, psihofizičnim stresom, neuravnoteženo prehrano ter samim procesom staranja. Ko ugotovimo tapravi vzrok, lahko potem napovemo prizadetost lasišča ter ali bodo lasje ponovno zrasli. Če pa traja izpadanje las več kot pol leta je potem priporočeno obiskati svojega osebnega zdravnika ali pa dermatologa, ki vam bo predpisal ustrezna dermatološka zdravila.

Če pa ste nezaupljivi do dermatoloških izdelkov pa si lahko potem kar sami pripravite domači naravni šampon proti izpadanju las.

Za domači naravni šampon proti izpadanju las je potrebnega malo običajnega šampona, kateremu primešamo nekatera zdravilna eterična olja. V tem primeru bomo izpostavili eterično rožmarinovo olje, ki pomaga pri prekrvavitvi lasišča, sivkino, ki jo pomirja, ter timijanovo, ki pa spodbuja hitrejšo rast las.

V plastično steklenico torej vlijemo okoli 200 ml neodišavljenega (najbolje naravnega) šampona. Nato v steklenico dolijemo še 30 kapljic eteričnega rožmarinovega olja, 10 kapljic eteričnega timijanovega olja in 10 kapljic eteričnega sivkinega olja. Šampon proti izpadanju las si po umivanju pustimo delovati še tri minute in ga potem še dobro izperimo. Tako s kombinacijo šampona proti izpadanju las in nežnega masiranja lasišča spodbudno preprečimo nadaljne izpadanje las in pospešimo njihovo rast.