Električna polnilna postaja za boljšo mobilnost

električna polnilna postaja

Na trg vsako let prihajajo novosti glede trajnostnih rešitev. Ena izmed najbolj hitro naraščajočih je zagotovo električna mobilnost. Električna vozila so že precej razširjena oblika prevoza in tudi vi lahko sledite tem trendom. Da pa bodo električna vozila delovala, pa je potrebna električna polnilna postaja, ki poskrbi, da bo vaše vozilo vedno napolnjeno. Čeprav se je na splošno močno povečalo število javnih in hitrih električnih polnilnih postaj, jih v nekaterih krajih še vedno primanjkuje. Še posebej je to opaziti, če potujete, pa naj bo to po Sloveniji ali v tujini. Če ste lastnik turistične nastanitve, ki jo oddajate v najem, je dobro razmisliti o namestitvi električne polnilne postaje. To vam lahko namreč pomaga pri večjem številu rezervacij.

Električna vozila so prihodnost

Po cestah ni več nenavadno videti električnega vozila, pa naj bo to kolo, skiro ali pa avtomobil. Število teh vozil se bo v prihodnosti zagotovo še povišalo, saj imajo električna vozila mnogo prednosti pred vozili na fosilni pogon.

Električna vozila namreč niso razlog za onesnaževanje okolja, kot je to značilno za ostale vrste vozil. Za delovanje uporabljajo elektriko in zato izpust škodljivih snovi v okolje ni več problem. Električna vozila torej pripomorejo k bolj čistemu zraku. Dodaten dejavnik, ki ga ne smemo spregledati pa je tudi glasnost električnih avtomobilov. V primerjavi z ostalimi vozili so precej tišji in zato so odlična rešitev proti zvočnemu onesnaževanju. Vse to je dokaz, da so električna vozila bolj prijazna okolju, kot ostala vozila in pripomorejo k bolj čisti prihodnosti.

Vse več ljudi je lastnikov električnih avtomobilov

Ni naključje, da je vsako leto vse več lastnikov električnih vozil. Električna vozila, med katera spadajo električni avtomobili imajo namreč ogromno prednosti, zaradi katerih so boljša izbira od klasičnih avtomobilov. V prvi vrsti je seveda manjše onesnaževanje zraka z vsemi odpadnimi plini, kot je CO2. V krajih, kjer se je povečalo število električnih avtomobilov je zrak čistejši in bolj kakovosten, kar vpliva tudi na zdravstveno stanje ljudi.

Naslednja prednost je glasnost avtomobila. Ne samo, da zmanjšuje zvočno onesnaženje, tišji avto je tudi bolj prijeten za vožnjo. In to vpliva na končno udobje v avtomobilu, ki je značilno za električne avtomobile.

Velika prednost električnih avtomobilov pa so tudi stroški vzdrževanja in obratovanja. Za delovanje je namreč potrebna električna polnilna postaja, ki napolni akumulator z elektriko. Cena je v primerjavi s fosilnimi gorivi precej nižja.

Za delovanje električnega avtomobila je potreben napolnjen akumulator, ki ga napolni električna polnilna postaja. Električne polnilne postaje se naj bi nahajale na prometnih javnih prostorih in čas polnjenja se je v zadnjem času močno skrajšalo.

Pomen električne polnilne postaje

Električna polnilna postaja spada med najpomembnejše dele električnih vozil. Brez nje je namreč delovanje električnega avtomobila nemogoče. Električna polnilna postaja je za vožnjo prav tako pomembna, kot so za klasične avtomobile pomembne bencinske črpalke. Medtem, ko so bencinske črpalke praviloma javne, so lahko električne polnilne postaje tudi zasebna.

Z razliko od klasičnih avtomobilov s pogonom na fosilna goriva, je ena izmed slabosti električnih avtomobilov ta, da prevozijo manjše razdalje. To se sicer z vsakim modelom in bolj zmogljivim akumulatorjem povečuje, vendar to še ni primerljivo s klasičnimi avtomobili. Zaradi tega je potrebno pri daljših razdaljah električne avtomobile večkrat napolniti. Če potujete v drug kraj ali pa v tujino, se morate pozanimati, da je na poti električna polnilna postaja, ki vaše vozilo napolni. Čeprav polnjenje ni tako hitro kot točenje goriva, je čas polnjenja že precej kratek.

Turistične nastanitve z električno polnilno postajo

Za lastnike turističnih nastanitev, je električna polnilna postaja zelo dobra investicija. Veliko turistov se iz celotne Evrope v Slovenijo pripelje tudi z električnimi avtomobili. Zaradi tega morajo na cilju svoje vozilo tudi napolniti. Če je del vaše turistične nastanitve tudi električna polnilna postaja, lahko zagotovo pričakujete tudi več rezervacij. Električne polnilne postaje v neposredni bližini turističnih nastanitev je lahko namreč velika prednost.

Z namestitvijo električne polnilne postaje boste v veliko konkurenco podobnim nastanitvam, ki električne polnilne postaje ne bodo imeli. Na rezervacijskih portalih, kot je Booking, je električna polnilna postaja že en izmed filtrov iskanja, kar pomeni, da je povpraševanje veliko.

Če bo v vaši ponudbi električna polnilna postaja, je več možnosti, da se bodo gostje vrnili k vam, saj si bodo zapomnili vašo ponudbo. Z namestitvijo električne polnilne postaje pa kažete tudi svojo skrb za ohranjanje okolja in podpiranje trajnostnega turizma.

Razlike med električnimi polnilnimi postajami

Na trgu je kar nekaj ponudnikov s električnimi polnilnimi postajami. Razlikujejo se glede na vrsto polnilne postaje, moč polnjenja in možnostjo upravljanja električne polnilne postaje. Osnovno se polnilne postaje delijo hišne, javne in hitre polnilne postaje. Hišna električna polnilna postaja omogoča, da električno vozilo polnite doma, kar je najboljša izbira za tiste, ki želijo polnilno postajo ob turistični nastanitvi.

Domače polnilne postaje se lahko upravlja z mobilnimi aplikacijami in se tako menjava moč in spremljanje stanja polnjenja. Električne polnilne postaje so lahko več ali manj zmogljive, odvisno od modela. Seveda pa pri polnjenju pomembna tudi zmogljivost akumulatorja avtomobila. Kombinacija vseh teh dejavnikov na koncu vpliva na hitrost polnjenja električnega avtomobila .

Rate this post