Kopalnice so pomemben sestavni element vsakega stanovanja

Kopalnice

Prenavljate stanovanje ali gradite novo hišo in iščete novo kopalnico? Nakup kopalnice ni tako enostaven, kot se zdi na prvi pogled, saj morate biti ob tem pozorni na številne podrobnosti. Čeprav je kopalnica prostor, v katerega ponavadi ne spuščamo obiskovalcev, ampak ga uporabljajo le vsi hišni člani, to še ne pomeni, da zato kopalnici ne rabite posvetiti veliko pozornosti. Ravno nasprotno. Ker je to prostor, kjer vsak v družini preživi kar nekaj časa, ko si umiva zobe, tušira in še kaj, mora biti kopalnica prijetna in »udobna«. Ustvarjati mora lep estetski pogled, biti pa mora tudi funkcionalna.

V kopalnico se najverjetneje odpravimo takoj, ko vstanemo, da si umijemo zobe, uredimo frizuro, morda se še malo odišavimo in gremo v službo ali v šolo. Obiščemo jo tudi večkrat dnevno, da si umijemo roke, osvežimo obraz ali popravimo frizuro. Seveda se v njej zadržujemo tudi zvečer, ko si po napornem dnevu privoščimo dolgo kopel, ali pa samo hiter tuš in se pripravimo na spanje. V bistvu v kopalnici preživimo kar velik del dneva, zato mora biti prijetna in domača.

Kopalnice morajo biti tudi dobro zasnovane, da se v njih ne nabira vlaga. Oprema v njih je odvisna od vašega izbora pohištva, poskrbite pa, da boste izbrali takšno kopalnico, ki vam bo všeč, saj je najverjetneje ne boste menjali na vsakih par let. Moderne kopalnice težijo k udobju in razvajanju in dajejo vtis prave male oaze miru. V njih se sproščamo in negujemo ter najdemo par minut ali pa celo uro zase. To je še posebej dobrodošlo, če imate doma majhne otroke, ki ves čas zahtevajo vašo pozornost. Zvečer pa si le privoščite malo časa zase, prepustite otroke partnerju in si v kopalnici pripravite razvajanje z dišečimi šamponi, olji za nego telesa ali čim drugim. Lahko pa otroke zaupate v varstvo in si s partnerjem privoščita skupno razvajanje v kadi.

Rate this post