Markerji so lahko tudi odlično promocijsko darilo

markerji

Se še spomnete časov, ko smo sedeli v šolskih klopeh in si eni bolj, drugi manj prizadevali kar največ naučiti, si zgraditi kariero in tako stopiti na pot odraslosti. Pri učenju so nam bili v veliko pomoč markerji (https://www.pisala.si/markerji-in-signirji/), s katerimi smo si označevali pomembne dele učne snovi in si jo tako tudi lažje zapomnili. Danes večina markerje uporablja na delovnem mestu in tudi doma – z njimi poudarimo pomembne datume in si označimo stvari, ki jih ne smemo pozabiti. Markerji so prav zaradi svoje debelejše konice odlični za označevanje besedil. Na voljo so vam v različnih barvah, med katerimi pa so najpogostejše prav fluorescentne. Ker jih lahko srečamo dobesedno v vsaki službeni ali domači pisarni pa so lahko tudi odlično promocijsko darilo.

Uporabnost markerjev

To vsestransko pisalo uporabljamo praktično vsi. V glavnem se uporabljajo za označevanje pomembnih delov v besedilu, so vrhunski pripomoček za učenje, ali pa z njimi preprosto poudarimo tiste dele besedila, na katera mora biti bralec besedila ali dokumenta še posebej pozoren. Lahko bi celo rekli, da z markerji ustvarimo neko univerzalno oznako, ki jo razumejo ljudje po vsem svetu: informacije, ki so označene z značilno fluorescentno barvo, raje dvakrat preberite in si jih dobro zapomnite.

In zakaj se je uporaba markerjev tako močno usidrala med ljudmi različnih strok in poklicov? Iz čisto preprostega razloga, saj se naši možgani še posebej dobro odzivajo na barvne dražljaje. To v praksi pomeni, da ko na papirju zagledamo vpadljivo barvo, takoj postanemo bolj pozorni, naše oči pa nas že kar same usmerjajo k tistemu delu besedila. S pomočjo markerjev tako zelo enostavno pritegniti pozornost tistega, ki mu je besedilo namenjeno.

Na temo uporabe barv v besedilih je bilo narejenih tudi kar lepo število različnih raziskav. Ena izmed njih je tudi raziskava potrošnike organizacije Color Marketing Group, ki nam je postregla z izredno zanimivimi rezultati_

  • uporaba barv pri pisanju poveča razumevanje prebranega do kar 73 %,
  • besedila, ki so smiselno označena z barvami lahko pospešijo učenje in pomnjenje prebranega od 55 % do 78 %,
  • barve v sicer enobarvnih tekstovnih zapisih zaradi ustvarjanja kontrasta izboljšajo berljivost in čitljivost do kar 40 %.

Dejstvo torej je, da brez markerjev praktično ne gre – napisana besedila bi bila izredno pusta in nezanimiva, veliko manj pa bi si tudi zapomnili. Zakaj nebi torej tega praktičnega pripomočka ponudili kot promocijsko darilo?

Markerji kot odlično promocijsko darilo

Zakaj nebi ljudem podarili nekaj, kar bodo zagotovo potrebovali in s pridom uporabljali? Pomembno pri markerjih, ki jih podarite kot promocijsko ali poslovno darilo je, da so kakovostni, atraktivnih in zanimivih oblik, predvsem pa obstojni in dolgoživi. Markerji iz podjetja Pisala.si vam nudijo tudi dovolj veliko površino, ki jo lahko v namene promocijskih daril tudi brandirate. Tako boste svojim strankam ali poslovnim partnerjem ponudili odlično darilo, ki je neverjetno uporabno in drugačno. Zagotovo si vas bodo zapomnili!

Ste podjetje, ki se udeležuje različnih organiziranih dogodkov, kjer se spoznava tudi potencialne stranke in podjetja za sodlovanje? Potem vam bodo promocijski markerji prišli še kako prav. Konference, predavanja in različne delavnice so šolski primer dogodkov, kjer je uporaba markerjev skorajda nujna. Če jih boste torej podarili občinstvu, si vas bodo zagotovo vtisnili v spomin, vi pa si boste zagotovili odlično reklamo. Markerjev ni nikoli preveč, zato jih podarite učencem, predavateljem, študentom, profesorjem in ostalim, ki so se udeležili dogodka. Poleg promocijskih pisal lahko podarite tudi samolepilne lističe ali priročne planerje.

Pestra izbira – poiščite pravi marker

marker

Kakšen marker boste podarili je odvisno predvsem od vas in naslovnika, ki mu je darilo namenjeno. V ponudbi lahko najdete vse od markerjev čisto klasičnih oblik, pa vse do čisto posebnih modelov. Na voljo so vam celo trikotni markerji, ki vsebujejo kar tri markerje v enem, in kvadratni, ki vsebujejo štiri. Za tiste, ki si želijo nekaj prav posebnega in unikatnega pa je več kot odlična izbira marker v obliki zvezde. Ta nudi tudi dovolj prostora za lično personalizacijo – s takim darilom zagotovo ne boste zgrešili.

Značilne barve, ki jih zastopajo markerji so žive neonske. Vsi poznamo rumeno, oranžno, zeleno in roza – te so odlična izbira za vse, ki prisegajo na večno klasiko. Za tiste, ki pa bi si želeli nekoliko izstopati pa so na voljo tudi modra, vijoličasta in pastelne barve. Ne glede na to, katera barvna paleta markerjev se bo znašla v vaši pisarni pa ste lahko prepričani, da boste z njihovo pomočjo zagotovo izstopali.

Rate this post