Specializirane medicinske storitve za vsako potrebo v centru Medartis

Medartis

V Medicinskem centru Medartis delujejo izkušeni zdravniki različnih specialnosti, ki vam nudijo celostno zdravstveno oskrbo. Več si preberite na naslovu: https://medartis.si/. Med njimi so ginekologi, dermatovenerologi, plastični kirurgi, kardiologi, ortopedi, pulmologi, nevrologi in še mnogi drugi. Njihove ambulante ponujajo širok nabor specializiranih storitev. Med najpogostejšimi pregledi so nuhalna svetlina za nosečnice, odstranitev kožnih sprememb, kardiološki pregledi, ultrazvok srca, in celo 3D/4D ultrazvočni pregledi med nosečnostjo. Poleg tega izvajajo tudi lepotne posege in zdravljenje krčnih žil.

Medartis

Prof. dr. Igor Gregorič, izkušen kardiovaskularni kirurg z več kot 25 leti profesionalnih izkušenj v največjem medicinskem konglomeratu na svetu, je ustanovitelj in predsednik centra Medartis. Njegovo strokovno znanje in predanost sta temelj celotnemu centru, ki si prizadeva za vaše zdravje in dobro počutje.

Celostna ocena zdravja

Pri Medicinskem centru Medartis se posvečajo vašemu zdravju na najvišji ravni. Poleg fizičnih pregledov namenijo čas tudi za pogovor o vašem vsakdanjem življenju. Specialisti iz različnih medicinskih področij uporabljajo sodobno medicinsko opremo, da potrdijo vaše dobro zdravje, identificirajo dejavnike tveganja in druge grožnje vašemu zdravju ter zaznajo morebitne bolezenske spremembe. To jim omogoča, da pravočasno ukrepamo in poskrbimo za vaše dobro počutje.

Individualen pristop za vaše zdravje

Pri njih ne gre za množične preglede. Njihovi zdravniki si vzamejo čas za vsakega posameznika, kar omogoča individualen pristop. Poleg običajnih pregledov in preiskav se z vami usedejo in pogovorijo o vašem življenjskem slogu, aktivnostih, prehrani, ter o morebitni zgodovini dednih bolezni in kroničnih zdravstvenih težav. Na podlagi vseh zbranih informacij, pregledov in preiskav vam zdravnik specialist poda zaključni pogovor, kjer ustno in pisno predstavi končno oceno vašega zdravstvenega stanja. Celoten postopek traja približno 4 ure, vendar so prepričani, da je to najboljše, kar lahko naredite za svoje zdravje.

Osnovni celostni pregled za dolgoročno dobrobit

Njihov osnovni celostni pregled je zasnovan na strokovnem mnenju, da bi ljudje morali opraviti določene preglede in preiskave vsakih nekaj let, da bi tako skrbeli za svoje zdravje. Pripravili so ga posebej za vas, vključuje pa vse, kar potrebujete za celostno oceno vašega zdravja. Ne skrbite, saj so tu, da vam pomagajo živeti bolj zdravo in srečno življenje.

Zdravilna moč laserja SP Dynamis za vaše zdravje in lepoto

V ustanovi izvajajo medicinske in estetske posege z uporabo laserja SP Dynamis, naprave slovenskega proizvajalca Fotona. Gre za medicinski laser razreda IV, ki je izjemno zmogljiv in presega zmogljivosti tistih, ki se običajno uporabljajo v kozmetičnih salonih. Ta naprava združuje dve komplementarni laserski valovni dolžini, kar omogoča izvajanje široke palete terapij s področja kirurgije, ginekologije in estetike. Fotonin laser je idealen za dosego najglobljih plasti kože in odstranjevanje površinskih nepravilnosti, saj deluje kot vsestranski večnamenski sistem.

Laserska terapija za akne – učinkovita rešitev za zdravo kožo

Akne ali “mozolji” niso le estetski problem, ampak tudi zdravstvena težava. Gre za eno najbolj razširjenih nenalezljivih bolezni kože, ki se pojavi pri 85 % mladostnikov in se vse pogosteje pojavlja tudi med odraslimi. V ustanovi izvajajo lasersko terapijo za akne s pomočjo naprednega sistema SP Dynamis. Ta terapija je učinkovita in varna, pomaga zmanjšati vnetja, izboljšati teksturo kože ter omogoča bolj zdrav in svež videz. Strokovnjaki vam nudijo visokokakovostno terapijo za čisto in zdravo kožo.

Neinvazivni predrojstveni test (NIPT) – varna možnost za zgodnje odkrivanje kromosomskih nepravilnosti

V Medicinskem centru Medartis izvajajo neinvazivne predrojstvene presejalne teste, znane kot NIPT preiskave. NIPT (Noninvasive prenatal testing) je neinvazivni predrojstveni test, ki omogoča zgodnje odkrivanje najpogostejših trisomij pri še nerojenem otroku, in sicer iz periferne krvi nosečnice. Ta test zazna najpogostejše in klinično pomembne nepravilnosti na kromosomih in se lahko opravi od 10. tedna nosečnosti naprej.

NIPT je komplementaren test pregledu nuhalne svetline. Ena od ključnih prednosti NIPT je visoka zanesljivost pri odkrivanju najpogostejših trisomij (več kot 99 %), pri čemer ostaja neinvaziven, kar pomeni, da ne predstavlja tveganja za plod ali nosečnico.

Indikacije za NIPT test – raznolike možnosti za bodoče starše

Najpogostejše indikacije za opravljanje NIPT testa vključujejo starost nosečnice, sum na povečano tveganje za rojstvo otroka s trisomijami, pridobljeno z merjenjem nuhalne svetline z ali brez dvojnega hormonskega testa ter kromosomske napake v prejšnjih nosečnostih. Nosečnice, ki so težko zanosile, so zanosile po postopkih za oploditev z biomedicinsko pomočjo ali se bojijo možnosti splava po invazivnih preiskavah, pogosto izberejo NIPT test kot varno in zanesljivo možnost za zgodnje odkrivanje morebitnih nepravilnosti.

NIPT testi so zaenkrat plačljivi, vendar postajajo vse bolj dostopni in ponujajo vedno širšo paleto analiz, kar omogoča bodočim staršem večjo izbiro in varnost pri zgodnjem odkrivanju morebitnih kromosomskih nepravilnosti pri njihovem otroku.

Kožne spremembe – vrste in zdravljenje

Kožne spremembe, kot so pigmentna znamenja, starostne spremembe, brazgotine, zamašene lojnice in kožni izrastki, so pogoste težave. Nekatere od teh sprememb se zdravijo z laserji, abrazijo kože ali kemičnimi pilingi, medtem ko je za druge potrebna kirurška odstranitev.

Pred odstranitvijo kožne spremembe je ključno posvetovanje z dermatologom, ki oceni naravo spremembe. V dvomljivih primerih se priporoča histološki pregled, kjer patolog pod mikroskopom natančno oceni naravo spremembe, kar zagotovi pravilno diagnozo.

 

Rate this post