Odkup železa je priložnost za zaslužek

odkup železa

Imate tudi vi na svojem domu shranjenega veliko odpadnega železa in ne veste, kam bi ga dali? Kontaktirajte podjetje, ki se ukvarja z odkupom železa in tako ubijte dve muhi na en mah (bolje rečeno kar tri) – sami se boste znebili nepotrebne šare v svojem domu, podjetje vam bo še plačalo za odkup železa, podjetju pa bo železo še kako prav prišlo.

Odpadni hladilniki, pečice, avtomobilski deli …

Prav gotovo ima vsak izmed vas v neki sobi, gospodarskih poslopjih, v okolici doma, v najbližjem gozdu ipd. »shranjen« vsaj kakšen kos odpadnega železa oz. kake druge kovine – delovni stroji in orodja, ki jih ne nameravate več uporabljati, ker so že odslužili svoje, različna kmetijska oprema, železne ograje, radiatorji, železni ostružki …

Varčni kot smo se nenehno prepričujemo, da nam bo ta kos odpadne kovine enkrat pa že še prav prišel in ga zato vztrajno hranimo v nekem kotu sobe (kot kakšen hrček), kjer se leta in leta le nabira prah, dokler se gospodinja nekega dne ne odloči, da bo generalno počistila hišo in vsi ti »dragoceni predmeti« naenkrat romajo v najbližji kontejner za smeti. Roko na srce, a ste sploh že kdaj dejansko uporabili nek predmet, ki že zdavnaj ne dela več (recimo mikrovalovno pečico) in ste ga »shranili« na podstrešje? Priznajte, da še pomislite ne na te stvari in jih prav nič ne pogrešate, saj si takoj naslednji dan, ko odslužijo svoje, že kupite nov izdelek, ki je še boljši od starega.

Najbolj žalostno pa je, ko se odpravimo na sprehod po naši prelepi deželici in naenkrat sredi gozda odkrijemo velik kup z odpadnim železom. Odmetavanje odpadnega železa v naravo nikakor ni pametno početje, saj s tem onesnažujemo okolico in obremenjujemo naš planet. Če vas pri tem početju ujamejo možje v modrem, boste morali tudi globoko seči v denarnico. Naslednjič, ko se vam bo pokvaril hladilnik, mikrovalovna pečica ali kaj podobnega, raje kontaktirajte podjetje, ki se ukvarja z odkupom odpadnih kovin in se pozanimajte, na kakšen način se lahko znebite odpadkov, koliko vam nameravajo plačati ipd. Tako boste srečni vi, ker se vam doma ne bo nabirala nepotrebna hrana, naredili boste dobro delo, ker ne boste onesnaževali okolja, zaslužili boste, obenem pa boste podjetju »dobavili« odpadne kovine, ki jih potrebujejo za svoj obstoj.

odkup železa
Prav gotovo ima vsak izmed vas v neki sobi, gospodarskih poslopjih, v okolici doma, v najbližjem gozdu ipd. »shranjen« vsaj kakšen kos odpadnega železa oz. kake druge kovine.

Kolikšne so cene za odkup železa?

O enotni ceni za odkup železa težko govorimo, saj je le-ta odvisna od več dejavnikov, zato se jo določa za vsak primer posebej. Najbolje je, da se s podjetjem, ki odkupuje železo dogovorite za ogled odpadnega železa, saj vam bodo na podlagi vizualne ocene lahko podali natančen znesek, ki so ga pripravljeni odšteti. Eden izmed dejavnikov, ki vpliva na ceno odpadnega železa je, kako »čista« je surovina – gre za samo železo, ali pa mu je primešanih več primesi drugih kovin. Odpadno železo, ki ga boste pred prodajo nekoliko očistili (blatni madeži in podobno) bo prav tako dosegalo višje cene, prav tako na ceno vpliva teža odpadnih surovin, dodatni stroški, ki jih bo imelo podjetje z obdelavo ipd. Nenazadnje na ceno vpliva tudi trg – v času vsesplošnega pomanjkanja gradbenih materialov so cene odkupa železa lahko zelo visoke. Kot že omenjeno, se cena odkupa določa za vsak primer posebej, a okvirno lahko rečemo, da se trenutno cene gibljejo med 200 in 300 evri na tono materiala.
S podjetjem za odkup železa se morate dogovoriti tudi glede prevoza odpadnega železa. Nekatera podjetja vam namreč ponujajo možnost, da sami pridejo na vaš dom in odpeljejo vso odpadno železo, ki ga nameravate prodati, spet druga podjetja pa te možnosti ne ponujajo in morate odpadne kovine sami pripeljati do njih.

Zakaj se odkup železa splača?

Če niste prav pozorno prebirali članka, naj še enkrat strnemo, zakaj bi se morali odločiti za odkup železa. V prvi vrsti se boste s tem znebili nepotrebne krame v svojem domu oz. v okolici doma. Dalje velja omeniti, da boste z odkupom celo nekaj zaslužili (cene ni mogoče določiti vnaprej), najbolj pomembno pa je, da boste na ta način prispevali k varovanju okolja, saj rjavenje železa v naravi onesnažuje okolje, nevarno pa je tudi za živali. Odkup železa je zelo enostavno opravilo, vse kar morate storiti je, da kontaktirate podjetje, ki se s tem ukvarja in se z njimi dogovorite o vseh podrobnostih odkupa.

odkup železa
O enotni ceni za odkup železa težko govorimo, saj je le-ta odvisna od več dejavnikov.

Vsako gospodinjstvo ima v nekem kotu shranjene odpadne izdelke iz kovine, ljudje pa ne vedo točno, kam bi jih dali, zato jih enostavno pustijo tam, kjer pač so. Odkup železa je zato idealna priložnost za tovrstne ljudi, saj se na ta način relativno hitro znebijo odpadnih kovin, pa še denar dobijo v zameno. Pobrskajte torej po svojih domovih, zberite vso odpadno kovino in kontaktirajte podjetje, ki se ukvarja z odkupom železa ter naredite nekaj dobrega zase in za okolje.

Rate this post