Izbor prave poročne obleke

Poroka je zelo intimen in nepozaben dogodek, ki si ga vsak par naredi po lastnih željah in pričakovanjih. Organizacija dogodka je kar obsežen zalogaj, saj je potrebno uskladiti številne trenutke, podrobnosti in detajle, da bo na koncu vse tako, kot si mladoporočenca želita. Izbor poročne obleke pa sodi med najpomembnejše dele poročnega dogodka. Z obleko želi nevesta navdušiti svate in seveda ženina, bodočega moža.

S klikom na slike si poglejte izbrane poročne obleke!

Slika 7 od 8

Slika 7 od 8

V prvi vrsti pa želi nevesta z izborom poročne obleke izžarevati lepoto, mladost in se v njej počutiti udobno. Tako, da odločitev kakšno obleko izbrati ni preprosta. Pred izborom poročne obleke je dobro imeti vsaj okvirno predstavo, kako naj bi obleka izgledala in seveda celoten poročni dogodek, da bo situacija skladna in celovita.

Vsako leto poročne obleke kažejo več različnih modnih stilov, pa vendar je vsako leto v njih začutiti nekaj svežega in novega.  Modni oblikovalci se pri svojih kolekcijah poročnih oblek, trudijo biti kreativni in domiselni.  Še vedno so v ospredju enostavne linije poročnih oblek, ki jim dodajo domiselne detajle. Silhueta je čiste linije, telirana, pas je poudarjen in zelo okrašen, material obleke je lahek, padajoč. Klasične neveste si bodo izbrale takšno obleko, ki jo bodo popestrile z jakno, lahko različnih dolžin ali ogrinjalom.

Poročne obleke

Stilno drugačne pa so obleke, ki vsebujejo več volumna. Vključujejo naborke, dodani so pliseji, trakovi in tudi pentlje. Neveste bodo v takšni tradicionalni obleki izžarevale naravno lepoto in brezčasnost.

Poročne obleke, ki na pogled podaljšajo postavo, nevesto naredijo vitko in poudarijo ženstvenost, pa so drugačne in posebne. Imajo aristokratski videz, ki mu pravimo ”empire look”. Zgornji del obleke je tesno oprijet, tik pod prsmi ,rezan,, spodnji del pa je širši oziroma ohlapen.

Modne so tudi razne draperije, čipka in čipkasti dodatki, ter dodajanje plasti. Plasti različnih dolžin na spodnjem delu obleke, dajo zanimiv izgled in obliko same obleke. Bogati asimetrični naborki in oprijeti zgornji del obleke je zelo pogosta kombinacija in izbira poročne obleke.

Morske poročne obleke

Zelo pogosta pa je tudi izbira poročne obleke v stilu ”morske deklice”. To je čudovita, romantična obleka. Zgornji del obleke v obliki steznika se lepo zlije v spodnji del obleke, ki je oprijet do kolen, v silhueto ,,morske deklice,,. Obleka ima skrbno izdelane detajle, ki popestrijo izgled. Pasovi z brošuro, kamenčki ali kristali, čipka, široke naramnice, ki so dekorirane oziroma bogato okrašene. S to izbiro obleke boste izžarevale glamur, nežnost in lepoto.

Barve, ki so primerne in so že kar klasične, za vse poročne obleke so svetle, od bele do krem in umazano bele barve.

Rate this post