Nakup ustrezne obleke za valeto

Valeta je podobno kot maturantski ples, zaključek nekega obdobja in predstavlja začetek nečesa novega. Z valeto se zaključi osnovna šola, šolarji iz otroških let prehajajo v zrelejše obdobje, obdobje srednje šole.

S klikom na slike si poglejte izbrane obleke za valeto!

In prav je, da so obleke za valeto skrbno izbrane, primerne postavi in letom. Po navadi so obleke za valeto bolj enostavne in manj ekstravagantne od maturantskih. Dekleta prisegajo na kratke obleke, ki so na valeti trend že dolga leta. Dolge, večerne obleke zato nikakor niso primerne za mlada dekleta in valeto.

Ob nakupu obleke za valeto, razmislite o ideji, da bi bila lahko prav ta obleka uporabna še kasneje, za kakšno drugačno priložnost, ali pa da jo imate, z manjšimi popravki, za vsak dan. Ko se odločate za barvo obleke se najlažje orientirate po vaši barvi las. Rdeča in roza barva bo pristajala svetlolaskam, temnolaske bodo izstopale v vijolični ali modri barvi, rdečelaskam pa pašejo odtenki zelene, oranžne ali rumene barve. Obleke za valeto naj bodo iz udobnega in naravnega materiala, v katerem boste sproščene in vaš izgled bo mladosten. Kroj obleke naj bo primeren vaši postavi. Manjša dekleta bodo videti višja v oblekah, ki segajo do kolen, dekletom z oblinami bodo pristajale obleke krojene v A-liniji. Tako bodo poudarile pas in pomanjšale boke.  Oprijete obleke pa so primerne za vitka dekleta. Za tiste, ki prisegajo na športni slog, naj oblečejo kavbojke, ki jih lahko kombinirajo s kakšnim elegantnim korzetom ali srajco.

Obleke za valeto

Čevlji naj ne bodo preveč glamurozni, da ne zasenčijo obleke, ki naj bi bila v ospredju. Visoke petke sicer lepo dopolnjujejo obleke za valeto, vendar so iz stališča udobja pri mladih dekletih dokaj nezaželena. Če pa se že odločite za čevlje s petko, ne pretiravajte z višino, saj boste v njih preživele precej časa in verjetno tudi kaj plesale. Da bo korak udoben, ne kupujte čevljev zadnji dan, ampak malce prej, da se jih navadite.

Čevlji za valeto

Izgled obleke za valeto čudovito dopolnjujejo modni dodatki, kot so nakit, pasovi, razne torbice in nazadnje frizura. Če boste imele speto frizuro, vam bodo pristajali viseči uhani, obleko, ki je bolj preprosta, bo popestrila močnejša ogrlica, torbice naj bodo manjše velikosti, lahko različnih oblik.

Tudi fantje se radi uredijo za tak dogodek, kot je valeta. Prisegajo bolj na športni slog. Kombinirajo dobre kavbojke, ki imajo ozke hlačnice z elegantno srajco. Srajca naj bo enobarvna, vzorec minimalen. Lahko se odločite tudi za suknjič in srajco zamenjajte s T-shirt majico. Tako bo izgled športen, sproščen in mladosten. Zraven sodijo športni čevlji in videti boste nadvse odlično.

Rate this post