Kako transkranialna pulzna stimulacija pomaga zbuditi možgane v boljše delovanje

transkranialna pulzna stimulacija

Transkranialna pulzna stimulacija je primerna za bolnike z demenco. Kaj je TPS si preberite tukaj. Transkranialna pulzna stimulacija z Neurolith sistemom je primerna tako za Alzheimerjevo demenco, kot tudi za druge oblike demence. Klinične študije dokazujejo zmanjševanje depresije pri osebah z demenco, večjo prostorsko in osebnostno orientiranost, izboljšanje delovnega spomina, socialne udeležbe, zadovoljstva s svojim življenjem, iskanje primernih besed, gibalne aktivnosti, mentalne čistosti in mentalnega ravnovesja.

transkranialna pulzna stimulacija

Kljub najboljšim prizadevanjem medicinske znanosti ostaja Alzheimerjeva bolezen neozdravljiva. Toda v boju proti temu stanju je bil dosežen določen napredek. Zdravila lahko pomagajo stabilizirati duševno zmogljivost in upočasniti napredovanje simptomov. Poleg medicinskega zdravljenja se danes uporabljajo številne sočasne terapije, katerih cilj je spodbujanje duševnih sposobnosti obolelih ali ohranjanje teh sposobnosti čim dlje, izboljšanje splošne kakovosti življenja in s tem razbremenitev svojcev.

Transkranialna pulzna stimulacija je terapija, ki preprečuje napredovanje nevrodegenerativne bolezni. Na splošno velja pravilo, prej, kot se prične zdravljenje, bolj učinkovita je terapija. Klinične izkušnje iz tujine pa kažejo na učinke TPS® terapije tudi pri bolj razvitih oblikah demence. Sorodniki tretiranih bolnikov opisujejo izboljšanje kratkoročnega delovnega spomina, izboljšanje depresije, večjo prostorsko in osebnostno orientiranost, občasno vrnitev bolnikov k vsakodnevnimi funkcionalnimi aktivnostmi, kot so skrb zase ali izvajanje gospodinjskih opravil.

Bolnik s kliničnimi znaki demence ali potrjeno demenco mora opraviti MRI slikovno diagnostiko glave in možganovine. Nato se opravi pregled pri specialistu nevrologije, ki bolnika klinično pregleda, pregleda slikovno diagnostiko in opravi klinične teste. V primeru, da oseba nima kontraindikacij za TPS® terapijo z Neurolith sistemom, se osebo vključi v osnovni terapevtski program, ki zajema 6 terapij v časovnici dveh tednov (3 terapije/teden). Po osnovnem terapevtskem programu se ponovno opravijo klinična testiranja. Nato sledijo obnovitvene terapije – enkrat mesečno.

Transkranialna pulzna stimulacija je neboleča. Občasno se na določenih predelih lobanje, ki je bolj občutljiva, pojavi rahla bolečina, vendar le ta ni moteča. Bolj moteč je zvok udarcev, ki pa jih lahko omilimo z uporabo ušesnih čepkov.

Rate this post