Zobna prevleka Doktor1A

zobna prevleka

Ste že kdaj slišali za namestitev zobnih prevlek za zaščito zob? Po mojem tisti, kateri še to niste imeli, ne vemo kaj točno to pomeni. Seveda nekaj zvezi z zobmi in z zobozdravnikom. Mislim, da je to kar neprijetna zadeva, ko slišimo besedo zobozdravnik za marsikoga. Še posebej, če moramo se do njega odpraviti. Bomo pa v nadaljevanju povedali kaj so to zobne prevleke. Zobna prevleka se naredi na vaš zob, kar pomeni nadomešča krono na zobu. Tudi na spletni strani imate lepo vse opisano in prav tako, kam se najbolje odpraviti, če imate težave z zobmi.

Najbolj boste razumeli kaj je zobna prevleka, to je če je vaš zob poškodovan in ga ni možno s plombo popraviti. Takrat pride samo v poštev zobna prevleka, prav tako tudi, če je mogoče vaš zob odkrhnjen, tudi takrat se odločijo, da vam na tisti zob naredijo prevleko. Vemo, da jih ogromno ima tudi obarvane zobe in jih ni mogoče več narediti bele, tudi takrat pride prav zobna prevleka in naš zob postane spet sijoče bel. Ogromno težav na naših zobeh lahko reši prevleka, ampak za to se odloči zobozdravnik. On bo precenil vaše stanje in vam tudi povedal kako naprej, kaj je najboljša rešitev.

zobna prevleka

Včasih se zgodi, da se nam zob odlomi. Ni nujno, da nam bodo tudi korenino izpulili. Če je korenina zdrava se lahko zob nadomesti z zobno prevleke. Zobna prevleka lahko nadomesti marsikatero težavo v naši ustni votlini. Mogoče jo že imate in niste vedeli pravega imena. Nič zato, sedaj vsaj malo veste kaj pomeni zobna prevleka in kdaj jo lahko dobite. Mislim, da vam bo zobozdravnik povedal, kaj vam bo naredil, zato ga poslušajte, da boste vedeli. Nič se bat, ne bo vas bolelo in tudi kasneje ne boste imeli nobenih težav, čeprav je to tujek v vaši ustni votlini.

Rate this post