3d slikanje vaših zob

Dan danes smo že tako napredovali s to tehnologijo, da tudi zdravstvo nebi več delovalo brez nje, ker nam ta tako zelo olajša delo, ter cel postopek naredi veliko bolj varnejši. Pa tudi z njeno pomočjo lahko ugotovimo razne bolezni in nepravilnosti, tako kot nam na primer 3d slikanje pove kako so postavljeni naši zobje in kaj treba spremeniti. 3d slikanje je najbolj zasnovana rentgenska tehnika, ki omogoča posege pri različnih strokah, kot so na primer implantologija, oralna kirurgija, paradontologija, ortodontija, endondontija, analiza TMS, in še kaj bi se lahko našlo.

3d slikanje

Kako pa pravzaprav zgleda postopek 3d slikanje? 3d slikanje zgleda tako, da najprej poskrbimo, da na sebi nimamo nobenih kovinskih izdelkov, saj bi ti lahko motili delovanje rentgena. Poleg tega, si pred slikanjem nadenemo svinčen predpasnik, ki prepreči sevanja in nas še bolje zaščiti. Čeprav je skrb za sevanj popolnoma odveč, saj  je količina sevanja pri tem postopku zelo majhna in je zelo malo možnosti, da nas bi lahko ta poškodovala. Je pa res, da to ni ravno priporočljivo za nosečnice. Cel postopek slikanja je nato dolg približno osem do devet sekund, oziroma ne več kot dvajset sekund.

Če vas zanima 3d slikanje, si lahko o njem več preberete na spletni strani zdravstvenega centra Lux Dental, ki ponuja najboljše specialiste v tem in dobre nasvete o njihovi ponudbi. Če želite svoj neobvezujoč in brezplačen zobozdravstveni pregled, le izpolnite obrazec na njihovi strani. Ne bo vam žal, če greste na kakšen pregled več, saj vas lahko ta reši kakršnih koli  nepravilnosti, gnilobe ali drugih zobnih bolezni. Poleg tega, da večkrat obiščite zobozdravnika, tudi poskrbite za ustno higieno in si zobe očistite po vsakem obroku, če je to možno, ali pa vsaj dvakrat na dan in to zjutraj, ter zvečer pred spanjem. Lepi zobje lahko prinesejo veliko samozavesti in dobrega počutja.

Rate this post