Čebelarstvo s tradicijo

Čebelarstvo Kapun proizvaja 100% naravne in 100% slovenske izdelke, poleg tega pa so vsi izdelki ročno izdelani. Vsi čebelji izdelki so popolnoma naravni, saj jim ničesar ne dodajamo niti ne odvzamemo. Čebelarstvo je v Sloveniji tradicionalna kmetijska dejavnost, v zadnjih letih pa se vztrajno uveljavlja kot enakopravna kmetijska dejavnost.

Glavni čebelji proizvod je med, ki ga uporabljamo kot hrano, poživilo in zdravilo. Spada pod eno najstarejših človeških živil, saj so ga že pred 2500 leti uporabljal kot sestavino raznih zdravil. Obstaja veliko različnih vrst medu, v Sloveniji pa so najbolj znani gozdni med, kostanjev, cvetlični, lipov, hojev, akacijev, žajbljev in sončničin med. Glavni namen propolisa v čebelji družini je, da jih ščiti, zato čebele z njim gradijo obrambne zidove ob vhodu v panj, z njim mašijo in lepijo razpoke na njem, obvaruje pa jih tudi pred različnimi boleznimi. Propolis povspešuje celjenje ran in pomaga pri vnetjih. Propolis je po vonju zelo močan po okusu pa je grenak. Je svetlo rumene do rdečkasto rjave barve. čebelarstvo

Cvetni prah je eno najbolj hranljivih živil, saj vsebuje mnogo hranljivih snovi, ki jih človeško telo potrebuje za zdravje in krepitev imunskega sistema. Je pomemben vir vitaminov, mineralov, hormonov, encimov, beljakovin, aminokislin, maščob in naravnih antibiotikov.

Sveče iz 100% čebeljega voska, ki je varen za ljudi in živali, čisti zrak saj vsebuje propolis in je brez dodatkov nafte, parafina, petroleja, kar pomeni, da ne vsebujejo nobenih zdravju škodljivih dodatkov. Sveče imajo bombažni stenj brez svinca in tako gorijo čisto in dlje, če pa je plamen prevelik, ga je potrebno skrajšati. Njihov vonj spominja na med in propolis.

V naši ponudbi so vam na voljo tudi darilni seti, ki so primerni za različna darila, sveče različnih oblik in motivov, kot so božični in prav tako velikonočni. Sveče bodo popestrile vaš dom in vam pričarale prav posebno vzdušje.

Rate this post