Pisana oaza na dvorišču pomirja dušo

oaza na dvorišču

Oaza na dvorišču so sanje skoraj vsake ženske, ki ima rada rože in okrasno grmičevje. Že zelo majhen kos dvorišča se da urediti v prekrasno oazo živo pisanih cvetlic in zelišč, ki so lepa na pogled pa še koristna za nabirati na primer za čaje. Raznovrstno zelenje na dvorišču vas bo pomirilo in vonji vam bodo božali dušo, da si boste spočili vsakič, ko boste stopili na svoje lastno dvorišče in se boste počutili kot v pravljici. Sanjska oaza na dvorišču je izvedljiva tako, da si nabavite korita n lonce raznih oblik in velikosti, najbolje betonska ali lesena in vanje daste zemljo ter vse, kar si želite posejete ali posadite.

oaza na dvorišču

Prekrasna oaza na dvorišču bo postala od maja do oktobra, ko bo vse cvetelo in rastlo, če boste posejali in posadili pravočasno od marca do junija. Drugače pa bo naslednje leto, nič hudega, bo pa vsako leto drugače in lepše ter še lepše. Dejansko je najlepše pri rastlinah ravno to, da se spremijo, selijo, ženijo med seboj, postanejo drugačne in se razmnožijo, da je veselje.

Vaša oaza na dvorišču naj bo nekaj posebnega, odraz vas samih. Če imate radi cvetlice, potem se posvetite njim, od majhnih, srednjih do grmičastih, vseh barv ali samo v barvah, ki vam godijo. Če pa ste bolj nagnjeni k praktičnosti pa si omislite krasno dišečo oazo iz zelišč. Zeliščna oaza na dvorišču ni samo lepa kot okras ampak tudi koristna, ker boste imeli zelišča kar doma pri roki, ne bo treba kupovati pa še dvorišče bo pravljično ter bo opojno dišalo.

Super bi bilo, da bi di nabavili še samo zalivanje, da vam ne bo treba skrbeti v sušnih dneh za rastline, da bi bile žejne. Včasih jih boste morali malo obrezati in omejiti, drugače pa rastejo kar same v veliko veselje lastnikov. Poskusite, splača se.

Rate this post