Hiter recept za jogurtovo pecivo, če vas presenetijo gosti

Recept za jogurtovo pecivo je eden enostavnejših ter okusnih receptov, ki ga lahko vsak izvede. Jogurtovo pecivo se naredi s sadjem, kot so jabolka, borovnice, češnje. Jemo ga v vseh letnih časih, zanj pa potrebujemo smo en lonček jogurta, olje, sladkor, jajca, ostro moko in pecilni prašek. Recept za jogurtovo pecivo svetuje da si najprej ogrejemo pečico na 180 stopinj ter pripravimo metlico za mešanje. Za praznike bo to prava poslastica za vas in družino ter prijatelje, preizkusite ga že takoj.

recept za jogurtovo pecivo

Recept za jogurtovo pecivo se izvede tako, da namastimo pekač srednje velikosti in po tej maščobi potresemo ostro moko, ki naj jo bo malo, potem pa še potresemo krušne drobtine. Nato pa dodamo jogurt, sladkor in jajca ter to premešamo med seboj, naj bo zelo dobro zmešano. Dodamo še moko in olje pa tudi pecilni prašek in zopet kar se da dobro mešamo. Najbolje je, da maso mešamo v posebni posodi in jo nato vlijemo v pekač, vse skupaj pa postavimo v že ogreto pečico.

Recept za jogurtovo pecivo razkriva, da je treba tako pecivo peči okoli pol ure. Preizkusimo ga tako, da zobotrebec zapičimo v testo in če na njem ostane še kaj testa, potem ni še pečeno, če je čist pa je. Pecivo je gotovo in ga še vročega stresemo iz pekača.

Kakšen pa je recept za jogurtovo pecivo s sadjem? Dejansko je enak, le da pecivu dodamo še katero koli sadje si želimo. Jabolka na primer olupimo in naribamo, dodamo lahko borovnice, jagode, češnje in če se še kaj spomnimo. Seveda ne vsega naenkrat, vsakič lahko naredimo tako pecivo, kot si ga želimo je drugačno ali pa imamo pri roki sadje. Če pa boste dodali zmrznjeno sadje, pa ga prej raje dobro odcedite, ker lahko na dni postane testo lepljivo pa to ni najbolje. Takšno pecivo je tako hitro narejeno, da ga lahko naredimo tudi, če nas obiski nenadoma presenetijo in ga postrežemo še toplega.

Zimski recept za jogurtovo pecivo je lahko tudi z avokadom ali borovnicami, ker se jih da dobiti v trgovini ali pa z bananami. Ko vas bodo presenetili gosti, jih enostavno posedite v dnevno sobo in med tem, ko pripravljate kavo ali čaj, lahko zamešate na hitro testo in dodaste sadje, ki je najhitreje narejeno, na primer borovnice. Še preden postrežete kavo boste že lahko v pečico dali pecivo in si navijte uro, da vas spomni čez pol ure, da je pecivo gotovo, ker se drugače lahko zažge.

Recept za jogurtovo pecivo pravi, da pecivo lahko takoj stresete na križnike in ga postrežete gostom, ki bodo toplega peciva zagotovo v teh mrzlih dneh še kako veseli. Če bodo hoteli vedeti, kako ste se naučili narediti tak okusno pecivo pa jim le zaupajte, kje ste ga našli. Če se sprašujete, kakšno pijačo bi zraven postregli pa zagotovo lahko kavo, vročo čokolado, sokove ali kakav.

Jogurtovo pecivo boste lahko naredili tudi poleti, takrat boste lahko uporabili drugo sezonsko sadje kot pozimi. Lahko ga naredite kaj vnaprej in date v hladilnik, da bo prijetno hladno, ko ga boste postregli.

Rate this post