Brazilska depilacija in občutek samozavesti

Brazilska depilacija je način odstranjevanja nezaželenih dlačic po telesu, natančneje po intimnih predelih telesa. Ime je dobila po državi Brazilji iz Južne Amerike, kjer so si lepotice na vročih plažah Ria zaradi ozkih tanga kopalk odstranile nezaželene dlačice. V hipu je nato brazilska depilacija osvojila svet in postala popularna. Zaradi občutka čistosti in higiene je brazilska depilacija zelo priljubljena in iskana. Daje občutek samozavesti, urejenosti in osebnega zadovoljstva, ki ga nam narekuje naš način življenja.

Brazilska depilacija

Pri depilaciji se uporablja tekoči vosek, ki ga na občutljive predele telesa nanašajo s spatulo. Občutljivi predeli pa so pazduha, obraz in bikini predel. S spatulo tekoči vosek nanesejo na predel za depilacijo, počakajo par sekund, da postane vosek trd in ga nato skupaj z dlačicami hitro potegnejo dol  v nasprotni smeri kot je rast dlak. Brazilska depilacija je odstranjevanje vseh dlačic, ki so pod popkom in segajo do zadnjice.  Oblikovanje dlačic pod popkom je odvisno od vsakega posameznika, možno pa jih je oblikovati v trikotnik ali pa v ravno črto. Mogoče se bo komu zdela brazilska depilacija neudobna, kajti pri depilaciji je potrebno, da je stranka od pasu navzdol gola. Saloni, ki ponujajo takšno depilacijo, nudijo k temu primerno diskretnost in intimo, ter poskrbijo, da je stranki udobno in da je sproščena.  Brazilska depilacija traja približno 20 minut. Ker pa dlačice rastejo, je potrebno depilacijo obnavljati na vsakih 4 do 6 tednov, odvisno od hitrosti rasti dlak. Pred prvo depilacijo do dlake precej grobe, koža pa bo po depilaciji malce bolj občutljiva. V takem primeru ni priporočljivo nositi grobih oblačil, recimo jeans kavbojk. Občutki po drugem obisku bodo že bolj prijetni, dlake bodo postajale vse mehkejše. Takoj po depilaciji se pojavi rdečica, ki v 24 urah ali prej izgine.

Depilacija

Za pomiritev kože lahko uporabite tudi kakšno hladilno mazilo. Brazilska depilacija redči in tanjša dlake, tako, da britje med obiski obnavljanja depilacije ni priporočljivo, saj tako uničite dobre učinke, ki depilacija prinaša. Brazilska depilacija se v času menstruacije ne izvaja, niti ni priporočljiva, ker je koža takrat zelo občutljiva. Prav tako je koža veliko bolj občutljiva v času nosečnosti. Če ste noseči sporočite to v salon in si za izvajanje depilacije v takšnem stanju rezervirajte več časa.  Obstajajo tudi določene omejitve, ki preprečujejo izvajanje brazilske depilacije. Obstajajo zdravila in ostali produkti, ki ob uporabi tanjšajo osebi kožo in z dodatnim izvajanjem depilacije bi lahko povzročili še obsežnejši piling kože. Ob kronični bolezni, kot je recimo diabetes, je potrebno mnenje zdravnika ali je depilacija sploh varna.

Rate this post