Nepogrešljivi modni dodatki

Vsaka oseba ima svoj stil oblačenja. Naj bo to klasično-poslovni stil, športno-elegantni, strogo športni ali pa stil orientiran glede na smernice določene zvrsti glasbe. Ne glede na osnovni koncept, vsak doda k določenemu stilu še svojo osebno noto. Osebnostno noto ali posebnost pri določenem stilu pa najlažje poudarijo modni dodatki.

S klikom na sliko si poglejte kateri so najpogostejši modni dodatki!

Modni oblikovalci vsako leto določijo trende, barve in velikosti dodatkov. Poznamo jih ogromno; modni dodatki se delijo lahko v neke glavne kategorije ki so nakit, šali, denarnice, torbice, dodatki za oblačila in obutev, dodatki za lase ter kape in rokavice. Vsi ti različni modni dodatki prispevajo h konstrukciji privlačnega ter modernega videza, zaradi katerega se oseba počuti samozavestno in dobro v svoji koži. Izbira nakita je izredno pestra. Poznamo iz več vrst, oblik, barv ter iz najrazličnejših materialov narejene verižice, zapestnice, prstane ter ure. Modni dodatki so lahko tudi šali. Ti se delijo na letne in zimske. Spomladi in jeseni nosimo šal tako zaradi zaščite pred vetrom in hladnejšimi temperaturami, kot tudi zaradi estetskega videza. Zimski šali pa predvsem služijo namenu, da nam je toplo, vendar vseeno pazimo pri izbiri barv in materialov, da se sklada z našo celostno podobo in stilom.

Modni dodatki

Modni dodatki za oblačila in obutev so razne broške in našitki ter tudi pasovi in različne vezalke za obutev. Broške in našitki popestrijo kakšen bolj umirjen zgornji del ali pa dopolnijo vzorec na oblačilih. Pasovi so ponavadi usnjeni in jih tudi najdemo že v mnogih barvah in različnih širinah. Če so pasovi tanki, jih lahko nosimo tudi več skupaj. Mladostniki pa zelo radi nosijo vezalke na čevljih v živih barvah in ni nujno da imata čevlja enake barve vezalke. Denarnice in torbice najdemo v najrazličnejših velikostih, barvah in modelih. Predvsem za torbice velja, da moramo poleg uporabnosti gledati tudi na priložnost, za katero jih potrebujemo. Modni dodatki za lase so različne gumice za spenjanje frizure ter špange in obroči. Te dodatke uporabljajo predvsem dekleta mlajših generacij, so pa prilagojeni različnim stilom oblačenja. Zadnje čase je zanimiv tudi nakit za lase, kateri se uporablja predvsem za svečane priložnosti. Modni dodatki pa so namenjeni tudi za dom ali naše hišne ljubljenčke. Stanovanje si lahko popestrimo z umetniškim stojalom za časopise, zanimivo klubsko mizico ali ogledalom v asimetrični obliki. Za hišne ljubljenčke pa lahko izberemo vrsto ovratnic, najrazličnejših barv, velikosti, oblik in motivov. Na voljo so tudi različna ogrinjala in obleke predvsem za pse in mačke. Modni dodatki so torej nepogrešljiv del vsake modne zgodbe. Včasih je potreben le en skrbno izbran dodatek in najbolj običajna oblačila zgledajo novo, sveže in malo drugače.

5/5 - (1 vote)