Električni vrtalnik: obvezno orodje za vsakega pravega mojstra

električni vrtalnik

Električni vrtalnik je eno izmed najpogosteje uporabljenih orodij v vseh delavnicah in domovih. Uporablja se za vrtanje betona, zidov in drugih materialov kot so les, kovina in plastika. Kadar boste opravljali naporno delo, vam bo zagotovo prišel prav kvaliteten vrtalnik, ki je močen in robusten. Seveda je izbira odvisna od vaših potreb. Na trgu lahko najdemo vrtalnike z vrhunskimi tehničnimi lastnostmi kot so ustrezno močan motor, variabilno število vrtljajev in druge specifikacije. V nadaljevanju članka si lahko preberete kje kupiti kvaliteten električni vrtalnik za vaše potrebe, ter katere funkcije so pomembne pri vaši izbiri. Z upoštevanjem spodnjih nasvetov lahko izberete najboljši vrtalnik in z njegovo pomočjo uspešno opravite zastavljene projekte.

Vrste električnih vrtalnikov

Najbolj pogosto uporabljeni sta dve glavni vrsti električnih vrtalnikov: običajni in udarni. Običajni električni vrtalniki so primerni za vrtanje v les in mehke materiale, medtem ko udarne vrtalnike uporabimo pri bolj trdih materialih kot so kamen, beton in opeka. Udarni električni vrtalnik omogoča udarjanje v mesto vrtanja, kar olajša prehod skozi trdne materiale. Če nameravate vrtati v različne materiale, je pametno kupiti udarni vrtalnik, saj bo zagotovo kos vsem vašim izzivom.

Moč in hitrost

Moč in hitrost sta dve glavni lastnosti, ki jih morate upoštevati pri izbiri vrtalnika. Moč je navedena v vatih (W) in določa, koliko moči ima električni vrtalnik. Višja moč omogoča vrtanje večjih lukenj v trdnejše materiale. Hitrost je navedena v vrtljajih na minuto in določa, kako hitro se vrtalnik vrti. Višja hitrost zagotavlja bolj gladko vrtanje. Seveda pa je pomembna tudi najvišja energija udarca, ki je navedena v joulih (J). Za vrtanje v različne materiale je najbolje izbrati električni vrtalnik z različnimi nastavitvami hitrosti in moči, tako da lahko prilagodite nastavitve glede na vrsto materiala.

Velikost in teža

Tudi velikost in teža sta pomembni lastnosti, ki ju je treba upoštevati pri izbiri vrtalnika. Pri vrtanju v omejenem prostoru boste zagotovo potrebovali manjši električni vrtalnik, saj boste z njim lažje upravljali. Pri izbiri teže vrtalnika upoštevajte dolgotrajnost vašega dela. Če boste vrtali več ur na dan, bo najboljša izbira lažji vrtalnik, s katerim se boste izognili utrujenosti in poškodbam.

Dodatne funkcije

Poleg glavnih lastnosti je mogoče električni vrtalnik opremiti tudi z dodatnimi funkcijami, ki izboljšajo njegovo uporabnost. Nekatere vrtalnike lahko uporabite kot vijačnik, drugi imajo funkcijo, ki omogoča vrtanje pod različnimi koti ali pa omogočajo uporabo dodatne opreme. Pri nakupu električnega vrtalnika premislite, katero funkcijo potrebujete za vaše delo.

Dobro je izbrati električni vrtalnik z različnimi funkcijami.

Vzdrževanje

Kot vsako orodje, tudi električni vrtalnik potrebuje vzdrževanje, da bo deloval optimalno. Pred vsako uporabo preverite, ali so vsi deli vrtalnika pravilno nameščeni in zategnjeni. Redno očistite vrtalnik in preverite, ali so vsi gibljivi deli v dobrem stanju. Če opazite kakršnekoli poškodbe, vrtalnika ne uporabljajte in ga odpeljite k strokovnjaku za popravilo. Redno vzdrževanje vrtalnika zagotavlja njegovo optimalno delovanje in zmanjšuje tveganja za nastanek poškodb.

Električni vrtalniki podjetja Kovinoprodaja Trebnje d. o. o.

Električni vrtalnik je nepogrešljivo orodje v vsaki delavnici in domu. V podjetju Kovinoprodaja Trebnje d. o. o. boste našli široko ponudbo vrtalnikov, ki omogočajo delo z različnimi materiali. Pri nakupu je dobro upoštevati glavne lastnosti, kot so moč, hitrost, velikost in teža, ter dodatne funkcije, ki izboljšajo uporabnost. Seveda pa je najpomembneje ugotoviti v katere namene boste vrtalnik uporabljali. Strokovnjaki iz podjetja svetujejo, da za vrtanje mehkega lesa izberete nekoliko šibkejši vrtalnik, za vrtanje betona pa boste morali poseči po močnejšemu. Vabijo vas, da obiščete njihovo spletno stran, kjer si lahko ogledate posamezne izdelke in njihove tehnične značilnosti. Dobili boste tudi informacije o funkcijah, vrtljajih posameznega vrtalnika, moči motorja, dodatnemu priboru in drugih zanimivostih.

V primeru, da iščete najboljše in najmočnejše orodje za udarno vrtanje ter dletanje, vam priporočajo kombinirano kladivo KHEV 5-40 BL. Moč njegovega motorja znaša 1150 W, najvišja energija udarca pa 8,7 J. Pohvali se lahko tudi z zaščito pred pregretjem, zato boste z njim lahko opravili tudi najtežje naloge, brez da bi se ustavili.

V podjetju so poskrbeli za široko izbiro vrtalnikov, ki se lepo prilegajo vašim rokam, saj so ergonomsko oblikovani. Vgrajeno imajo vso opremo, ki služi blaženju udarcev in zmanjševanju vibracij. V njihovi ponudbi lahko najdete naslednje vrtalnike:

  • KHA 18 LTX BL 24 QUICK.
  • KHE 2660 QUICK.
  • KHE 2660 QUICK. 
  • KHE 2860 QUICK.
  • KHEV 5-40 BL.
  • SBE 780-2.
  • SBE 780-2. 

Eden od vrtalnikov bo zagotovo primeren za vas. Več o njihovih specifikacijah, ceni in zalogah si lahko preberete na njihovi spletni strani, veseli pa bodo tudi vašega obiska v eni izmed trgovin. Najdete jih lahko v Trebnjem ali Slovenski vasi. Za vprašanja so dosegljivi na telefonski številki 07/ 348/ 15/ 60/ (Trebnje) ali 07/ 304/ 77/ 13/ (Slovenska vas). Sporočila sprejemajo tudi na elektronski naslov trgovina@kovinoprodaja.si.

Poleg bogate ponudbe in širokega nabora orodja, vam zagotavljajo hitro dostavo kateregakoli izdelka iz ponudbe, garancijo na zadovoljstvo ter brezplačno vračilo in menjavo blaga.

Rate this post