Moda pomlad 2019 – črte, čipke in poudarjen pas

moda pomlad 2016

Čeprav je pred nami skorajda še cela zima, si moramo priznati, da bo pomlad vsak čas tu. Končno se bomo znebili debelih jaken, volnenih puloverjev in desetplastnega oblačenja v izogib mrazu, na plan pa bo prišla moda pomlad 2019. Velike modne hiše so že zdavnaj razkrile svoje pomladne načrte in čas je, da si trende, ki jim bomo že čez nekaj mesecev z veseljem sledile, pogledamo tudi me.

Razkrita ramena

Moda pomlad 2019 bo prinesla vrnitev razkritih ramen, ki smo jih nekaj let nazaj že pridno nosile. Le da tokrat, glede na trende, v malo bolj zapeljivi obliki, v spremstvu volančkov in vzorcev, ki bodo ramena še posebej poudarili.

Bela srajica

Pa ne tista klasična, ženska, ampak kar tista iz fantove omare. Tista, ki na nas izgleda prevelika in smo jo včasih želele nositi doma, ker je bila pač udobna. Le da moda pomlad 2019 te srajce prinaša v nekoliko drugačni luči, rahlo predelane, po možnosti z nekaj bleščečimi dodatki in v kombinaciji z jeansom. Tudi ta je lahko izposojen iz njegove omare, pazite le, da ob vseh teh “ukradenih” oblačilih v sebi še vedno ohranite toliko ženskosti, da ne bo imel občutka, da hodi s prijateljem.

moda pomlad 2016

Spodnje perilo

Prav ste prebrale, spodnje perilo je eden bolj vpadljivih trendov, ki jih povezujemo z besedno zvezo moda pomlad 2019. Trend, ki pravzaprav že nekaj let kroži med nami, pa si ga marsikatera od nas ne upa uporabiti. Spomladi nas čaka poplava čipk, svile in vsega, kar povezujemo s spodnjim perilom, ve, drage dame, pa si le privoščite kakšen modni kos v tem izgledu.

Črte, črte in še enkrat črte

Če je lansko sezono zaznamoval cvetlični vzorec, bodo to pomlad zagotovo prevladale črte. Vzorci na splošno bodo precej popularni, črte pa so nekaj, s čimer ne boste nikoli zgrešile. Kakršne koli barve, kakršne koli debeline in kakršna koli kombinacija, črte bodo zagotovo glavni trend sezone na vseh modnih oblačilih. Lahko jih celo kombinirate med seboj, čeprav pri tem raje ne pretiravajte. Nihče namreč ne želi dajati vtisa, da je ravnikar ušel iz zapora.

Poudari obliko svojega telesa!

Dobra novica za vse, ki se ne moremo pohvaliti z velikim oprsjem – letos to ne bo prav pomembno. Moda pomlad 2019 v ospredje postavlja naš pas, ki bo spomladi glavni atribut našega telesa. Poudarite ga s pasovi na širokih oblačilih in različnimi vzorci, ki bodo dajali videz peščene ure, dekolteja pa nikar preveč ne razkazujte. V nasprotnem primeru bo na vapem telesu vse preveč dogajanja, ki večkrat izgleda ceneno kot pa modno.

Bleščice za vse priložnosti

Naj se sveti! Moda pomlad 2019 izgleda, kot da se nekako ne moremo ločiti od naše novoletne garderobe. Bleščice so povsod, na vseh kosih, na elegantnih oblačilih, jeansu, trenirkah in celo na čevljih. Očitno “manj je več” v prihajajoči sezoni ne bo veljalo, zato se nikar ne bojte bleščati vedno in povsod.

Kaj pa stil?

Punčkast, a vseeno damski. Prav vse modne hiše so nekako skušale zavzeti to stališče – torej ravno prav deklice, da izgledate igrivo in mladostno, v kombinaciji z damo, ki je pripravljena na vse izzive, ki je poslovna in sposobna ženska.

Za piko na i naj poskrbi modna frizura

Moda pomlad 2019 ne postavlja novih trendov le v naših garderobnih omarah, pač pa tudi na naših glavah. Kaj bomo zahtevale od naših frizerjev to pomlad? Visok čop, kitke in tisti punčkasti čopki – po eden na vsaki strani glave, točno tako, kot so nam jih delale naše mame, ko smo še hodile v 1. razred. Še vedno se ohranja tudi lanski trend neurejenega čopa, ki ga je sposobna narediti še tako netalentirana nosilka svojih las. Torej, speti lasje na sto in en način, ki pa jih popestrite s kakšnim dodatkom – tako imenovan lasni nakit bo zagotovo prišel prav. Govorimo o bleščečih dodatkih, ki jih kot nekakšne broške nataknemo na lase, pa tudi o raznih rožicah in podobnih dodatkih, ki smo jih pridno nosile že lansko sezono.

Za tiste, ki vam speta frizura ni ravno najbolj po godu, bodo zelo primerni kodri, tako tisti strogi, urejeni in elegantni, kot tisti čisto počitniški, rahli in surferski. Kar se tiče striženja, bo, kot kaže, še vedno izjemno moden tisti dolgi paž, ki smo ga na vsakem koraku lahko zaznali že letos, v več različnih dolžinah, raven ali kodrast. Pa tudi kratki lasje kar ne grejo iz mode, zato kar hitro k frizerju.

In še glavno pravilo vseh sezon, med katerimi tudi moda pomlad 2017 ni nobena izjema – bodite samozavestne in zadovoljne, le tako boste ve nosile modo in ne moda vas.

4/5 - (2 votes)