Posvet s fizioterapevtom

phisioterapija_masaza

Fizioterapija je veda kjer nekomu pomagamo se še enkrat naučimo in/ali utrditi  del telesa z pomočjo vadbe, stimulacija in masaže. Posvet s fizioterapevtom pomaga ljudem ki so se hudo poškodovali mišice, kosti ali hrbtenjača. Večkrat se zgodi da je človek zaradi poškodbe mogel obležati za par mescev in so mu mišice otrdele in v tej situaciji pride v poštev fizioterapija . Fizioterapija traja po nekaj mesecev saj je kar nekaj vadbe da človek se prilagodi poškodbam ali pridobi nazaj svojo moč. Ampak saj fizioterapija ni samo za tiste ki so hudo poškodovani, pomoč vsem saj vsakogar lahko nekaj oboleva. Mogoče kakšna kost ali mišica saj v tem primeru se je naj bol posvetovati z fizioterapevtom saj ti lahko da posebne vaje ki ti bodo pomagali z bolečino ali z kakšnim šepanjem. 

Fizioterapijo uporabljajo skoraj vsi ki rabijo svoje telo v najboljšem stanju kot so kakšni atleti, policisti in gasilci saj če se kaj kakšni mišici zgodi ali da ima popokano kost od kakšne prejšne poškodbe je bolj da prej zve o tem in da utrditi tisti kost, mišico ali da naj raje počiva za nekaj časa, vsak ki je odvisen od svojega teles naj bi imel fizioterapevta da mu svetuje kaj lahko in kaj ne sem delati.

phisioterapija_main_pageFizioterapija je zelo dolg proces in zato veliko ljudi odneha prehitro kot “saj to mi nič ne pomaga” pa da ” ta therapija nič ne pogama” v večini primerih je to zato ker odnehajo in se jim ne da vložiti časa v nekaj kar bi jim pobolšalo življenje. Saj takim bi pokazal zgodbe o ljudeh ki so imeli hude hrbtne poškodbo ki so jim rekli zdravniki da ne bodo nikoli več hodili, in z samo vztrajen so malo pa po malo začeli hoditi trenirati mišice in sedaj hodijo kot da jim nič ni bilo. Fizioterapija pomaga samo vztrajen moraš bit.

Rate this post