Svečane obleke za vse priložnosti

V življenju doživimo veliko dogodkov, ki nam ostanejo v prijetnem spominu. Večji dogodki, kot so valete, poroke, maturantski plesi, gala večerje, razni sprejemi, pa pustijo še večji pečat. Takrat je zelo pomembna izbira prave svečane obleke.

S klikom na slike si poglejte izbrane svečane obleke!

S to mislijo se pred dogodkom ukvarjajo prav vsi. Kaj obleči, kje in kako izbrati, da bo izgled popoln in čudovit. Najdemo zelo veliko trgovin in ostalih salonov, kjer imajo veliko izbiro in izbor svečane obleke ni zahteven. Na voljo je veliko modelov, ter barvnih kombinacij. Pred nakupom svečane obleke je dobro imeti vsaj okvirno idejo, kako naj bi obleka izgledala.

Svečane obleke

Želje in zamisli je potrebno prilagoditi dogodku na katerem boste to obleko nosili. Pomembna je tudi vaša vloga na prireditvi, če ste na primer poročna priča je potrebno imeti obleko barvno  usklajeno z nevesto ali drugo pričo. Če greste na gala plese ali druge sprejeme je ponekod napisan protokol ali ,,dress code,, kakšne naj bi svečane obleke bile. Predvsem je pomembna barva, dolžina obleke, lahko kdaj tudi kroj. Drugače pa izberite barvo, ki vam je najljubša in katera vam najbolj pristaja. Trend je vijolična barva in modra v vseh odtenkih. Večna klasika pa je seveda črna barva, brez katere pri svečanih oblekah ne gre. Svečane obleke so polne izvirnih kreacij in krojev. Pustite svoji domišljiji pot, bodite drzne, izberite kroj, ki ga do sedaj še niste nosile. Pojdite izven svojih okvirov, vendar ne pozabite na svoj lasten občutek. Izberite na primer obleko brez naramnic, recimo ozek korzet in spodnji del obleke, ki je ohlapnejši in sega do tal. Ta model postavo oža in daljša, večini se tudi zelo lepo poda. Izgled je zelo ženstven in prefinjen.

Svečane obleke

Izberite obleko, ki ima gol hrbet, takšen model je letos modni trend ali pa v kroj dodate večplastnost. Vključite lahko tudi asimetrijo, ki svečane obleke dodatno popestri. Pomembno je tudi da izberete pravo velikost obleke, ki pristaja vaši postavi. Le tako boste zablestele na plesu, poroki ali kje drugje. Materiali oblek naj bodo čim bolj naravni. V takšni obleki preživite navadno dalj časa, recimo cel dan, celo noč, popoldan in potem noč in je pomembno da obleka ,diha, in da se v njej počutimo samozavestno, udobno, sproščeno in čudovito. Svečane obleke načeloma niso serijsko delane, to pomeni, da so dokaj unikatne. Tako, da je odločitev še lažja, saj je malo verjetno da bo na dogodku še kdo v popolnoma enaki obleki kot vi. Lahko pa si obleko tudi izposodite. Na voljo je kar nekaj salonov za izposojo, kamor obleko po dogodku preprosto vrnete.

Rate this post