Varčevanje vključite pod redne izdatke

varčevanje

Naj varčevanje v vaši družini ne pomeni dodatno finančno obremenitev. Ugodno varčevanje je lahko že manjše vsakodnevno varčevanje, ko na primer vsak dan iz svoje denarnice v naš hranilnik iztresemo kovance če so se nam le ti nabrali. Ljudje so z tako obliko varčevanja začeli ravno z odrekanjem od vsakodnevne kavice ali cigaret. Odločili so se da bodo denar, ki so ga namenili za svoje potrebe razvajanja namenili raje varčevanju za določeno stvar. Varčevanje z zbiranjem kovancev je teko postalo zanimivo celotnem gospodinjstvu in tako jih vse več nameni sredstva na nakup dobrega počitniškega aranžmaja ali pa za morebiten nakup določenih drugih življenjskih potreb. Varčevanje je tako smiselno vpeljati že pri naših najmlajših članih in jih podučiti, kaj vse lahko z varčevanjem pridobijo.

V Združenih državah Amerike tako na primer starši varčevanje za svojega otroka odprejo že takoj ob rojstvu. Žal v nekaterih državah po svetu že obisk šole ali zdravstva stene precej veliko. Evropske države mogoče še ne občutijo, kaj vse je potrebno dati na stran, da si bo nekoč naš otrok lahko zagotovil zgolj osnovno izobrazbo. Varčevanje tako mora biti naš vsakdan in v naš proračun je dobro vključiti različne oblike varčevanja.

Varčevanje si tako lahko odprete v vaši banki ali pa varčujete v obliki nakupa delnic ali najrazličnejših skladih oziroma vrednostnih papirjev. Veliko možnosti nam tako ponujajo borze na katerih lahko dnevno spremljamo rast svojega premoženja. Višino plemenitenja našega premoženja pa seveda lahko enačimo tudi z višino našega tveganja za obliko varčevanja. Pred varčevanjem se je tako dobro pozanimati z finančnim strokovnjakom, da vam le ta svetuje možnosti izbire varčevanja glede na vaše izdatke in tveganja. V svoj finančni izdatek bi tako moral vsak vključiti vsaj 20 eur svojega zaslužka. Le ta nam konec leta lahko prinese že dobro kosilo za našo družino in prijatelje. Z varčevanjem lahko pričnete že danes.

Rate this post